Злато за Бориславу Перић Ранковић на Европском првенству

Српска стонотениска реперезентација особа са инвалидитетом освојила је три медаље у појединачном делу Европског првенства, које одржава у Лашком. Златну медаљу је освојила Борислава Пертић Ранковић у класи „Т-5“ и „Т- 4“, бронзану Нада Матић у истој класи и Митар Паликућа у класи стонотенисера „Т -5“.
borislava peric rankovic1 (3).jpg
Фото: epint2017.com

Наша параолимпијка шампионка из Рија Борислава Перић Ранковић у финалу је била боља од Немице Сандре Миколошек са 3:1, по сетовима 11:7,11:4,15:7 и 11:9.

"Једноставно стрпљење је пресудило. Немица је желела то злато које јој је измакло пре четири године. Тада сам исто била боља са 3:1. Но, завршило се све онако како сам желела. Тешко је играти под бременом  фаворита. Али све је сад прошлост, тренутно сам најсрећнија  жена на планети. Радуј се са нама Србијо, ни овај пут вас нисмо изневерили", поручила је Борислава из Словеније.

Борислава  Перић Ранковић је у четвртфиналу била боља од Британке Меган Шаклетон, а у полуфиналу је победила још једну Британку  Сузан Гилрој са 3:0, по сетовима 11:7, 11:6 и 11:4.

Иначе Борислава је савладала Немицу која је  у полуфиналу елеминисала нашу Наду Матић са 3:1 (11:8. 6:11, 11:4). Немица је тако спречила да се одигра “српско финале” као пре две године у Данској.

Фото: епинт2017.цом

"Тешко је сад говорити било шта после пораза, мислим да ми није  функционисао најбоље пријем сервиса. У суштини добро сам игра, задовољма сам ипак  сам освојила одличје. Очекивала сам више јер сам се спремала за све ово али шта је ту је. Биће још европских превенства", каже бронзана Нада Матић.

Нада је у четвртфиналу била успешнија од Словенке Барбаре Меглич.

У мушкој конкуренцији у класи „Т-5“ Митар Паликућа је освојио  бронзану медаљу  пошто је у полуфиналу  изгубио од Турчина  Алиа Острука са 3:1, по сетовима 9:11, 6:11, 11:9 и 5:11.

"Задовољан сам медаљом. Остаје жал за изгубљеним финалем, играч из Турске је одигарао на високом нивоу, а мене је коштао меч  четвртфинала са немачким играчем Валентином Баусом, прваком  параолимпијских игара у Рију и светским  прваком кога сам у тешком мечу победио са  3:0. Но, иде екипно првенство и морамо се бороти за нова одличја", казао је Митар.

Зорица Попадић је освојила друго место у групи, па је имала тежег ривала у четвртфиналу и поражена је од Сузан Гилрој.

Биљана Убовић није успела да прође групу, заузела је четврто место и у сва три меча је поражена, од Британке Гилрој, Израелке Табиб и Словенке Мегалич са по 0:3

Горан Перлић је био другопласирани у групи, па је имао тежег ривала у осмини финала,  али успео је да победи Француза Стефана Молиенаса са 3:1 и пласира се у четвртфинале, Тамо га је зауставио Пољак Рафаел Купер.

Борис Стоиљковић није успео да прође групу, забележио је победу од 3:2 над Израелцом Јуџом, али је онда поражен од Чеха Зволанека и Француза Молиенса са по 2:3. Групу није прошао ни искусни Мирослав Хома, који је победио Норвежанина Вегсунда са 3:0, али је онда изгубио од Израелца Сиада са 0:3 и Шпанца Лопеза са 3:0.

Сутра је на евроском шампионату пауза, а прекосутра стартује екипно првенство Старог континента где ће наступи  два наша тима у мушкој и један у женској конкуренцији.

Г. М.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести