ЖОК НС Волеј тим један од најбројнијих у граду

Одбојкашки клуб НС волеј тим ове године прославиће 10. рођендан и један је од оних у Новом Саду с највећом базом. Клуб у којем је први тренер био мр Срђан Илић, а пројекат Ане Шобот,

кренуо је из Градске лиге коју су освојили 2008. године, кроз војвођанске лиге, у којима је клуб провео три године. Први тим је од Илића 2010. године наследила на месту тренера Ивона Шобот и одмах се ушло у Другу лигу север. Клуб сада броји око 100 чланова који су подељени у три узрасне категорије и у школици одбојке.

- Због финансија смо напустили Другу лигу, а окренули смо се раду с децом и сада смо једни од најбројнијих у граду. Наше девојчице су бележиле успехе у Градским лигама у готово свим узрастима, а били смо и други на финалном турниру првенства Војодине за пионирке. Такође, било је и успеха у оквиру Покрајине у кадетској конкуренцији. На државним првенствима смо имали несрећу да наилазимо на Визуру и Црвену звезду, али девојке никада нису биле разочаране и настављамо с радом. Наших пет девојчица представљало је Нови Сад на традиционалсном Мајском турниру и то је један од доказа доброг рада у нашем клубу – рекла је Ивона Шобот.

Поред Ивоне и Ане Шобот, у клубу раде и оперативни тренер Сандра Ђуровић и професор Романа Шобот, а ту је и из стручног угла Срђан Илић.

Једна од карактеристика клуба је што су девојчице из ОШ „Јован Поповић”, па је и добра школска екипа. Учесници су турнира широм Војводине и у Будимпешти у последњих неколико година, али и у Словенији где су освојиле турнир у Порторожу.

Амбиције клуба су наставак квалитетног рада с млђим категоријама, што због средстава и могућности, а развој играча је веома битан. Такође, размишља се и о поновном пласману у Другу лигу или међу прва три у Првој војвођанској лиги.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести