Антивладин протест у Тирани прерастао у насиље

ТИРАНА:Антивладин протест у Тирани у организацији опозиционе Демократске партије, на самом почетку је прерастао у насиље и обрачун полиције и демонстраната, јавили су медији на абанском језику.
tirana
Фото: pixabay.com

Како је пренео портал АлсатМ, револтирани, како се наводи, великом бројем припадника полиције, демонстранти су их гађали, а онда су покушали да разбију кордон и уђу у зграду владе.

На самом почетку протеста против владе премијера Едија Раме, полиција је предузела готово драстичне мере обезбеђења, што је, наводи се, испровоцирало окупљене грађане.

Кордон полиције био је у функцији обезбеђења седишта владе.

Иначе, почетак окупљања лидер ДП Љуљзим Баша и бивши председник  Саљи Бериша симболично су сели на тротоар испед зграде владе, док су их учесници протеста окружили.


Мета позвао на уздржаност 

Председник Албаније Иљир Мета позвао је представнике опозиције који протестују испред седишта владе у Тирани и припаднике полиције на уздржаност и смањење тензија, пренео је портал АБЦњуз.

Свако мора бити уздржан према свакоме да бии се избегли сукоби и насиље. Грађани имају право да протестују, али институције морају да се поштују, поручио је Мета, саопштено је из његовог кабинета.

До сукоба је дошло када су демонстранти, испровоцирани великим бројем припадника полиције око седишта владе, бацили молотовљев коктел, а онда покушали и да развале врата.

Полиција их је у томе спречила.


Бериша се на кратко обратио присутнима и затражио да Рама буде ухапшен.

EUR/RSD 117.9693
Најновије вести