Авганистан увео полицијски час да би зауставио талибане

КАБУЛ: Авганистанске власти увеле су ноћни полицијски час у 31 од 34 провинције те земље да би сузбиле насиље изазвано талибанском офанзивом последњих месеци, саопштило је Министарство унутрашњих послова.
avganistan
Фото: Tanjug/AP

Од почетка маја Талибани су заузели кључне граничне прелазе, десетине округа и окружили неколико главних градова провинција, пренео је "Гардијан".

Да би се сузбило насиље и ограничио покрет талибана у 31 провинцији, широм земље уведен је ноћни полицијски час, осим у Кабулу, Панширу и Нангархару, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Полицијски час је на снази између 22:00 часова увече и 04:00 сати ујутру, рекао је Ахмад Зиа Зиа, портпарол Министарства унутрашњих послова, у одвојеној аудио изјави новинарима.

Са повлачењем страних снага под америчким вођством, које је готово довршено, талибани сада контролишу око половине од око 400 округа у Авганистану.

Након кратког затишја током овонедељног муслиманског празника Курбан-бајрама, поново су обновљене борбе с властима које тврде да су у протекла 24 часа убиле више од 260 талибанских бораца у неколико провинција.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести