Авиокомпаније у САД мењају правила пред инаугурацију

ВАШИНГТОН: Авиокомпаније и аеродроми у САД саопштили су да појачавају безбедност пре председничке инаугурације следеће недеље.
e
Фото: Pixabay.com

Компаније Делта, Јунајтед и Аљаска наводе да ће забранити путницима који лете у подручје Вашингтона да оружје стављају у чекиране торбе, преноси АП.

Ови потези уследили су после протеста који су ексалирали у насиље на америчком Капитолу 6. јануара и политички обојених несугласица међу путницима на неким летовима, наводи америчка агенција.

Делта и Јунајтед рекли су да ће њихове забране чекирања оружја на аеродромима у подручју Вашингтона почети у суботу и трајати до наредног викенда.

Друге авиокомпаније нису најавиле промене својих правила о транспорту оружја, али неке су најавиле друге мере.

Тако је Америкен ерлајнс увео забрану послуживања алкохола на летовима из и у област Вашингтона од суботе до следећег четвртка.

Неколико авио-компанија премешта посаде из хотела у центру Вашингтона због њихове безбедности.

Раније ове недеље, Савезна управа за ваздухопловство најавила је да ће појачати спровођење правила против ометања или напада чланова ваздухопловне посаде или других путника.

Почетком прошле недеље неколико Трампових присталица на лету компаније Делта из Солт Лејк Ситија у Вашингтон узнемиравало је сенатора Мита Ромнија, републиканца из Јуте, који је критиковао Трампа и прошле године гласао за његово уклањање са функције, наводи АП.

Из компаније је саопштено да тих „шест људи никада више неће летети Делтом“.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести