Бањалука: Скупштина РС усвојила више закона

БАЊАЛУКА: Седница Народне скупштине Републике Српске одржана је данас упркос покушају опозиције да спречи њен рад. Усвојено је више законских предлога, преноси РТРС.
Skupština RS, Foto: narodnaskupstinars.net
Фото: narodnaskupstinars.net

Посланици опозиције наставак седнице условили су испуњавањем три захтева - уврштавањем ревизорског извештаја на дневни ред, достављањем одговора на сва посланицка питања на која Влада није одговорила и објављивањем свих одлука Народне скупштине у Службеном гласнику, које нису објављене.

На компромисна решења, попут стављања ревизорског извештаја на дневни ред наредне седнице и упућивања ургенција за испуњавање преостала два захтева, нису желели да пристану.

Због тога је одлучено да седница буде одржана у малој сали, а посланицима опозиције изречена је мера удаљења. Тако је спречен покушај изазивања хаоса и евентуалног насиља, и омогућено нормално функционисање парламентарног система, порука је званичника Српске, наводи РТРС.

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић оценила је данас у Бањалуци да је важно што Народна скупштина Српске несметано ради и да се није упало у замку блокаде институција.

EUR/RSD 118.0507
Најновије вести