Бејрут: Стране владе подржале циљеве либанске владе

БЕЈРУТ:  Стране владе су данас подржале циљеве које је поставила либанска влада, изјавио је координатор УН за Либан Јан Кубиш, а саопштила канцеларија либанског премијера Саада ал-Харирија.
liban, mapa Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Харири се састао са амбасадорима САД, Русије, Кине, Европске уније и Арапске лиге, навела је његова канцеларија, пренео је Ројтерс.Они су позвали Либан да одговори на захтеве демонстраната, да се уздржи од насиља над њима и да ради на сузбијању корупције, наведено је у саопштењу.

Либанска влада одобрила је јуче свеобухватне реформе за које се нада да ће "умирити" стотине хиљада људи који већ данима протестују, позивајући владу премијера Саада Харирија да поднесе оставку.Харири је рекао новинарима након ванредног састанка владе да је одобрен буџет за 2020. са дефицитом од 0,6 одсто, без увођења нових пореза, пренео је АП.

Он је рекао да ће плате високих званицника, укључујући чланове парламента, бити преполовљене у оквиру пакета о економским реформама.Харири је додао да ће централна банка и банкарски сектор помоћи у смањењу дефицита са око 3,4 милијарди долара.

Влада је, такође, одобрила укидање више државних институција, укључујући Министарство за информисање.Влада ће дати и више милиона долара породицама које живе у сиромаштву као и 160 милиона долара за стамбене зајмове.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести