Белгија: Хладањаче као ”комплементарне мртвачнице”

БРИСЕЛ: Белгијске власти почеле су да ангажују хладњаче за одлагање тела преминулих од Ковид-19 због преоптрећености погребних установа, јављају белгијски медији.
belgija, ilustracija
Фото: Илустрација

Последњих дана Белгија бележи трицифрен број жртава Ковид-19.

Само у последња 24 сата од последица инфекције корна вирусом умрло је 283 људи, а укупни борој жртва пандемије тренутно је 2.523.

Медији у Белгији јављају да су власти града Лијежа унајмиле камион хладњачу, која може да складишти 36 ковчега како би дали времена локланим погребним службама чији су капацитети преплављени све већим бројем смртних случајева пандемије Ковид-19.

Јуче смо поставили камион на паркингу погребног центра у Робертмонту, а данас су два места већ попуњена, изјавила је Наталие Дрион из управе града Лијежа.

Истовремено, и у појединим општинама у Бриселу мтрвачнице достижу своје пуне капацитете па се посеже за алтернативним солуцијама.

Бриселска општина Одергем преузела је хладњаче које се налазе у кухињи спортског центра Адеп како би одложила тела жртава, јавља белгијски Ле Соир.

Додаје се да је капаците овакве алтернативне мртвачнице 20 тела, од који су прва већ ту и одложена.

Последње информације говоре да се Белгија и даље налази и самом светском врху по броју смртности од Ковид-19 на милион становника.

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести