Берлускони хоспитализован у Милану, позитиван на корону

МИЛАНО: Бивши италијански премијер Силвио Берлускони (83) хоспитализован је у болници у Милану због компликација услед заразе корона вирусом.
Silvio Berluskoni, forca Italija Foto: AP Photo
Фото: AP Photo

Берлусконијево здравствено стање није забрињавајуће, пренео је Ројтерс саопштење Берлусконијеве странке "Форца Италија".

Да је Берлускони позитиван на ковид19 саопштио је у среду његов лични лекар, Албето Зангрлио.

Тада је речено да је Берлускони асимптоматичан, да се налази у својој миланској вили и да ће ту остати 14 дана у карантину.

Берлускони је док је пандемија била у пуном јеку био у својој кући у Ници у Француској, а затим је део годишњег одмора провео на Сардинији где се дружио с Флавијом Бријатореом, власником дискотеке на Сардинији "Милијардер", омиљеном месту екскулзивних гостију на Сардинији.

Бријаторе, који је најављивао да ће тужити владу због најаве о затварању дискотека, заражен је као и већина његових запослених, али и један број гостију.

Чим је објављено да је Бријаторе позитиван на ковид19, Берлускони се, како је било саопштено, превентивно тестирао на вирус, није био заразен, али је најновији тест потврдио да је 83 предузетник и политичар, заражен ковидом19.

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести