Без јасног победника на изборима у Бугарској

СОФИЈА: На трећим парламентарним изборима у Бугарској ове године одржаним данас неће бити изразитог победника, показују излазне анкете.
Bugarska,EU Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Како преноси Ројтерс, три изтраживања јавног мњења показују да предност има партија десног центра бившег премијера Бојка Борисова ГЕРБ, док је према једној анкети у вођству нова центристичка група Настављамо промене која се залаже за "нулту корупцију".

Излазна анкета Алфа Рисрч показала је да ГЕРБ тесно води са 24,8 одсто гласова, док је Галуп интернешенел оценио да је Настављамо промене прва са 25,7 одсто. Остале излазне анкете показале су да води ГЕРБ са око 23,5-24,7 одсто гласова.

На председницким изборима који су такоде одржани данас, актуелни председник Румен Радев, оштар критичар Борисова, добио је у првом кругу подршку око 49 одсто бирача.

У Бугарској од априла влада политичка неизвесност, када су избори окончали деценијску владавину премијера Бојка Борисова (62) и његове странке десног центра ГЕРБ после масовних прошлогодишњих протеста против корупције, наводи Ројтерс.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести