Боливија: Присталице Моралеса блокирају снабдевање горивом

ЛА ПАЗ:  Најмање једна особа је страдала, док је осам повређено током акције безбедносних снага Боливије у граду Алто, која је покренута како би се обезбедило снадбевање горивом из постројења које су блокирале присталице бившег председника Ева Моралеса, саопштили су канцеларија јавног бранилаца и здравствени званичници.
Nasilje u bolivijskom gradu Alto oko postojenja za gorivo foto:FoNet
Фото: Насиље у боливијском граду Алто око постојења за гориво фото:ФоНет

Учесници протеста захтевају повратак Моралеса, који је добио азил у Мексику.Околности које су довеле до насиља за сада нису познате, али новинар АП-а је рекао да је чуо пуцњаву у близини постројења за гориво.

Облак дима уздигао се изнад места на којем су демонстранти запалили ватру, док је војни хеликоптер надлетао ту област.Ројтерс наводи да су полицијске и војне снаге користиле оклопна возила и хеликоптере како би одблокирале приступ постројењу у граду Алто, у близини престонице Ла Паз.

Хеликоптери су надлетали путеве око фабрике Сенката, којом руководи јавно предузеће YPFB, а које су демонстранти блокирали гомилом запаљених гума, додаје Ројтерс, позивајући се на изјаве сведока.

Поједини градови у Боливији пријавили су недостатак хране и бензина због протеста присталица Моралеса.

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести