Бугарска: Где је осми преживели путник?

СОФИЈА: На месту саобраћајне несреће у Бугарској, где се пре два дана запалио аутобус из Северне Македоније, пронађено је 44 тела, седам особа се налази у болници, али судбина једне особе није позната, изјавила је данас портпаролка бугарског тужилаштва Сијка Милева.
w
Фото: Youtube Printscreen

Она је на конференцији за новинаре рекла да је мушкарац који је преживео трагедију, рекао да је разбио стакло аутобуса и да спасено осам лица, а не седам.

Према подацима граничне контроле, у аутобусу су биле 52 особе, преносе бугарски и македонски медији.

"Пронађено је 44 тела, а он категорички тврди да је спасено осам лица. У болници је седам особа", рекла је она.

У болници се, међутим, налази седам особа - четворо мушкараца и три жене.

"Остала је велика загонетка где је осма особа. Проверавамо ову информацију, не желимо да ширимо дезинформације, могуће је да је очевидац конфузан. Ипак, он категорички то тврди", рекла је Милева.

Станков: Пронађени су остаци 45 тела, следи ДНК анализа

СКОПЉЕ: Директор Института за судску медицину у Скопљу Александар Станков изјавио је данас да су на месту несреће аутобуса у Бугарској пронађена 44 тела и делови још једног тела и да следи ДНК анализа.

Како је објаснио, тачан број жртава не може се утврдити док се не заврши ДНК анализа.

"Урађене су 44 обдукције, али су пронађени и остаци тела која иду на ДНК анализу. Треба сачекати да се ови остаци испитају и онда ћемо видети колико је тачно људи погинуло“, рекао је Станков за агенцију МИА.

Потврдио је да ће извештаји македонских судских лекара, који су ових дана боравили у Софији, када буду завршени, бити предати бугарским властима.

Раније је портпарол главног бугарског тужиоца Сијка Милева рекла да су на месту несреће пронађена 44 тела.

Она је додала да јој је преживели мушкарац испричао да је разбио стакло на аутобусу и да је тако спасено осам људи, а не седам, како су пренели медији.

"Према подацима којима располажемо, у аутобусу су биле 52 особе, пронашли смо 44 тела, а хоспитализовано је седам особа - четири мушкарца и три жене. Остаје велика загонетка где је осма особа. Радимо на томе и не желимо да ширимо дезинформације", рекла је Милева.

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести