Црна Гора: ДФ ће гласати за Абазовићеву смену

ПОДГОРИЦА: Посланици Демократског фронта ће подржати иницијативу да у скупштинску процедуру буде уврштена тачка дневног реда везана за разрешење потпредседника Владе Дритана Абазовића и гласаће за Абазовићеву смену, саопштено је из тог политичког савеза.
podgorica pixabay
Фото: pixabay.com

Верујемо да ће то представљати корак у добром правцу за превазилажење дубоке кризе у Црној Гори, која се најбоље регистровала у сукобима у самој влади Здравка Кривокапића и попримила застрашујуће размере. Тај сукоб у тзв. експертској влади не сме да одређује или да утиче на договор парламентарне већине, саопштено је из ДФ-а, преноси РТЦГ.

Навели су да процес враћања Црне Горе себи и спречавање да постане, како су казали, колонија и банана држава, треба да буде најважнија тема политичког живота.

Ова влада је одузела право грађанима да слободно опредељују своју будућност, јер се предала и потчинила разним центрима који се налазе изван Црне Горе. Са таквом праксом и понашањем треба што пре прекинути и вратити право народним представницима, да слободно и без тог штетног утицаја, одлучују о свим питањима и изазовима, навели су из ДФ-а.

Казали су да се излазак из политичке кризе може постићи поштеним и одрживим договором само унутар парламентарне већине и поручили да ДПС не може бити укључен у било који процес.

Не сме се дозволити да та партија више оствари било какав утицај на извршну власт, јер би то било против воље народа од 30. августа 2020. Што се тиче ДФ, неприхватљиво је да ДПС више буде било какав фактор одлучивања, а сигурни смо и што се тиче већинске Црне Горе да би то било неодрживо, наглашава се у саопштењу.

У ДФ оцењују да тешке речи, које се данима размењују између председника и потпредседника Владе, само доказују да се експерименти и одступање од демократских принципа завршавају урушавањем таквих, како су навели, трошних конструкција.

Парламентарна већина има обавезу да пронађе излаз из ове тешке ситуације, јер нас на то управо обавезују они који су нас гласали. Такву вољу и високу политичку одговорност региструјемо и код субјеката парламентарне већине с којима смо отпочели разговоре, закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести