ЦРНА ГОРА: Опозиција повукла иницијативу о неповерењу влади

Црногорска парламентарна опозиција, која је уверавала да ће имати не само довољан број гласова, већ и више од тога за изгласавање неповерења актуелој влади Здравка Кривокапића, предомислила се и одустала.
1
Фото: print.scr youtube

Заједничко саопштење о томе медијима је доставила најутицајнија опозициона Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића, након данашње дуже расправе уочи седнице Скупштине.

Опозиција се на тај корак, кажу, одлучила да ће свакако доћи до формирања нове парламентарне већине и без изгласавања ненповерења влади.

Иницијативу су, кажу, повукли имајући у виду најаву Демократског фронта да ће поднети иницијативу за скраћење мандата Скупштине.

ДФ је то саопштио у суботу, након истека рока за изјашњавање странака парламентарне већине о последњој платформи коју су доставилии за формирање нове владе.

"Сматрамо да, без одлагања, треба отпочети разговоре о формирању нове скупштинске већине", наводи се у саопштењу ДПС-а и додају да из тог разлога повлаче инизијативу за изгласавање неповерења Влади Црне Горе.

За изгласавање неповерења влади неопходан је глас 41 посланика, од укупно 81, колико их има у актуелном сазиву Скупштине Црне Горе.

Опозициону иницијативу је потписало 40 посланика, уверени да ће неко из парламентарне већине прелетети у њихов табор, а спекулисало се да су за то нудили и новац.

Познаваоци прилика сматрају да је повлачење иницијативе штетан потез по опозицију и да би неко требало да одговара за лошу процену.

EUR/RSD 117.1677
Најновије вести