Црна Гора тражи да уђе у Амбасаду Србије у Подгорици 

ПОГОРИЦА: Министарство спољних послова Црне Горе позвало је данас амбасадора Србије Зорана Бингулца и уручио му ноту са захтевом да Амбасада Србије омогући приступ и улазак надлежних органа Црне Горе у просторије Амбасаде, саопштено је из тог ресора. 
Ambasada Srbije u Podgorici  Foto podgorica.mfa.gov.rs
Фото: Амбасада Србије у Подгорици  Foto podgorica.mfa.gov.rs

Бранка Милић је једна од оптужених у случају покушаја терористичког напада на дан парламентарних избора 16. октобра 2015., а која је пре неколико дана напустила суђење и склонила се у Амбасаду Србије у Подгорици, 

Наводи се да је ноту Бингулцу уручио државни секретар у Министарству спољних послова амбасадор Зоран Јанковић, те а је то у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима.

“Приступ и улазак надлежних органа Црне Горе у просторије Амбасаде Србије у Подгорици затражен је у складу са националном потерницом расписаном за оптуженом Милић по наредби Вишег суда у Подгорици”, наводи се у саопштењу.

Јанковић је, додаје се, затражио што бржи одговор Србије и подвукао да ће Министарство и други надлежни органи и даље поступати у складу са међународним правом, правним поретком Црне Горе и дипломатском праксом у циљу омогућавања несметаног вођења судског поступка.

“Бингулац је истакао да цени дипломатски приступ Црне Горе поводом овог случаја, те да ће Амбасада Србије уручена документа промптно процесуирати надлежним органима Републике Србије и да ће повратно информисати Министарство спољних послова чим добију званичан одговор”, стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.1677
Најновије вести