Црна Гора ублажила мере за дочек Нове године

ПОДГОРИЦА: Црна Гора је ублажила епидемиолошке мере па се од сутра укида забрана одржавња весеља, свадби, рођендана и других прослава у затвореним просторима, локали ће до 3. јануара радити и након поноћи, а ограничења рада угоститељских објеката неће бити ни за католички ни за православни Божић.
nova godina vatromet
Фото: pixabay.com

Ипак, организованог дочека Нове године на отвореном у Црној Гори неће бити.

То је на заједничкој конференцији Института за јавно здравље, Клиничког центра и Министарства здравља саопштила министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић и истакла да Црна Гора бележи пад броја оболелих и преминулих од корона вируса.

Новим мерама омогућава се организација свадби у угоститељским објектима уз поседовање најмање једног од елемената ковид потврде, уз присуство до 100 лица, и то на начин да се на 4м2 површине објекта може налазити један гост.

Дозвољене су и прославе рођендана уз обавезно поседовање ковид потврде и тако да се на 4м2 може налазити један гост.

Дозвољено је и присуство публике спортским манифестацијама на отвореном и у затвореном простору могуће је уз поседовање најмање једног од елемената ковид потврде, уз ограничен број гледалаца на једну трећину доступних седећих места, на начин да између сваког од гледалаца буду два празна места.

Ублажене епидемиолошке мере важиће од сутра до 12. јануара наредне године.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести