ЧУДА СЕ ДОГАЂАЈУ Беба проглашена мртвом, пробудила се током сахране у Парагвају

АСУНСИОН: Беба, која је проглашена мртвом убрзо након рођења, враћена је у болницу пошто је повратила виталне знаке током сопствене сахране у Алто Парани у Парагвају, на граници са Аргентином и Бразилом.
p
Фото: Pixabay, ilustracija

Девојчица је превремено рођена у петак око поднева царским резом, након што је њена 21-годишња мајка имала компликације у седмом месецу трудноће.

Трудноће овог типа обично резултирају превремено рођеним бебама, а родитељи девојчице већ су претходно изгубили једну бебу, преноси парагвајски портал Ултима ора. Беба је проглашена мртвом и предата породици, заједно са изводом из матичне књиге умрлих. Чланови породице били су на бдењу, а непосредно пре поласка на гробље један од ујака приметио је да беба помера главу и обавестио присутне.

Девојчица је почела да показује виталне знаке 30 минута пре сахране и породица ју је вратила у болницу, где је примљена у инкубатор, а затим пребачена на интензивну негу.

Директор регионалне болнице Сиудад дел Есте Федерико Шродел није искључио да се ради о каталепсији, патолошком стању које се често у психијатрији назива и ''воштана флексибилност''. "Због превременог рођења то може да се деси, пацијент практично остане без виталних знакова", додао је специјалиста и додао на сваких пет милиона порођаја може бити један случај ове врсте.

Начелник Судске медицине Министарства за јавно здравље у Парагвају Пабло Лемир објаснио је да је могуће да је реч о каталепсији, иако се још увек не зна тачно шта је феномен који генерише ово стање у коме тело има све знакове привидне смрти. „Не детектују се откуцаји срца или дисање, тело је непомично и без знакова живота. То је уобичајено у неким случајевима шизофреније, Паркинсонове болести или злоупотребе супстанци“, истакао је он. Код беба се може јавити стање које се зове БРУЕ (неуобичајено дисање код новорођенчади), које може изазвати знакове сличне привидној смрти.

Девојчица је почела да показује виталне знаке 30 минута пре сахране и породица ју је вратила у болницу, где је примљена у инкубатор, а затим пребачена на интензивну негу. С друге стране, рођаци не искључују божанску интервенцију и уверавају да ће се девојчица, још увек уз неизвесну прогнозу, звати Милагрос де Хесус.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести