Да ли посланици британског парламента користе дрогу

Председник Доњег дома британског парламента Линдси Хол обећао је да ће оптужбе да се у здању парламента користи дрога проследити полицији, која ће то испитати.
1
Фото: pixabay

Он је истакао да је извештај Сандеј тајмса у коме се наводи да су у више тоалета у згради парламента пронађени трагови кокаина "веома забрињавајући", пренео је BBC. Они који се ругају закону суочиће се са казнама, рекао је Хол. Афера је избила када се очекује да ће влада у понедељак одлучити да у наредне три године у борбу против наркоманије уложи 700 милиона фунти.

У тексту Сандеј тајмса се наводи да су у 11 од 12 тоалета у згради парламента тестовима потврђени трагови кокаина. Додаје се да Комисија Доњег дома, која управља зградом, разматра могућност да дозволи да пси дресирани за проналазак дроге препознају кориснике. Оптужба да се у парламенту користи дрога, коју је изнео Сандеј тајмс, је веома узнемирујућа и проследићу је полицији као приоритетан задатак.

"Очекујем да видим пуну и ефикасну примену закона", рекао је Хол.

Максимална казна за поседовање дрога А класе, у коју спада и кокаин, у Британији је до седам година затвора или новчана казна, а могуће су и обе.

EUR/RSD 117.3216
Најновије вести