Џаферовић: Порука НАТО онима који сањају о подели БиХ

ЛОНДОН: Члан Председништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић поздравио је данас усвајање Декларације НАТО у којој су, како је оценио, изнете позитивне и важне поруке када је у питању Босна и Херцеговина.
dzaferovic
Фото: predsjednistvobih.ba, arhiva

Према његовим речима, од највеће важности је да је најјача војна алијанса на свету, која је, како је навео, "својом интервенцијом дала пресудан допринос заустављању агресије на БиХ", поручила да снажно подржава територијални интегритет и суверенитет БиХ.

"То је јасна порука онима који још сањају о подели Босне и Херцеговине", казао је Џаферовић за Фену.

Он је истакао и да је јако важна порука Декларације и јасно одређивање Босне и Херцеговине као аспиранта, односно као државе која тежи ка чланству у НАТО, чиме је Алијанса јасно поручила да "признаје статус БиХ дефинирсан Програмом реформи, као и све раније важеће одлуке институција и Закон о одбрани којима је трасиран НАТО пут БиХ".

Поздравио је и јасне поруке НАТО којима се позивају политички лидери да се окрену конструктивним процесима и спровођењу реформи, јер то је једини пут којим Босна и Херцеговина може ићи.

Џаферовић је позвао све у Босни и Херцеговини да се суоче с тим чињеницама и да се "окрену конструктивним реформским процесима и стварању стабилног, сигурног и просперитетног политичког и друштвеног амбијента".

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести