Дете донело гранату у вртић у Шведској

СТОКХОЛМ: Припадници шведског специјалног тима затворили су једну предшколску установу у Кристинајштаду на југу Шведске, након што је дете донело гранату на час.
e
Фото: pixabay.com

Полиција је позвана након што је особље вртића открило сумњиви предмет након што су деца отишла кућама, а на лицу места утврђено је да се ради о гранати, због чега је позван специјални тим за разминирање, преноси CNN.

Портпарол полиције рекао је да предмет личи на пушку, али да је округао, као и да га је тим демонтирао у вртићу у контролисаном окружењу јер је процењено да је "сувише опасно да би се померао".

Експлозивну направу дете је пронашло на полигону које је користила војска за вежбе.

"Војска користи велике отворене просторе за вежбе, међутим неколико пута годишње они су отворени за јавност када нема пуцњаве. Људима се обично говори да не дирају ништа од предмета", рекао је портпарол.

За сада није утврђено које дете је донело предмет у вртић, а портпарол је додао да се ради о деци млађој од седам година, као и да је случај затворен.

Ипак, један полицијски званичник Томас Содерберг, каже да би то могло да се промени, јер се ради о веома опасној ситуацији.

"Да је направа експлодирала док су се деца ту играла, могло је да се катастрофално заврши", рекао је он CNN-у.

Како је рекао, дете је вероватно мислило да је предмет занимљив, а родитељи нису знали да имају гранату у кући.

Он је додао и да то није јединствен случај, будући да је пре неколико година једно дете из основне школе такође донело гранату на час и ставио је на сто за стони тенис.

"Када је наишао наставник само што није добио срчани удар", рекао је Содерберг.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести