Додик: Мигранти немају шта да траже у Српској

УГЉЕВИК: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да мигранти немају шта да траже у Републици Српској, без обзира са која стране долазе.
dodik
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

"Нисмо ми довели мигранте овде, па ни тамо. Они ће се поново вратити тамо и неће бити у Српској. Можемо се играти тога кола колико год хоће", рекао је Додик у Угљевику.

Он је напоменуо да је на данашњој седници Предсједништва БиХ одлучено да треба предузети битне мере у вези са мигрнатима, враћати их у земље одакле долазе.

Навео је да је из Пакистана највећи број миграната, а рачуна се да их званично има 10.000, од којих 7.000 на простору Унско-санског кантона у Федерацији БиХ.

"Мислили смо да су мигранти из Сирије, из тих кризних подручја, а највећи број је из Пакистана, Авганистана, па и из Марока", навео је Додик, преноси РТРС позивајући се на Срну.

Осврћући се на изјаву министра безбедности у Савету министара Селме Цикотића, да су мигранти добродошли у БиХ зато што троше, Додик је рекао да за Републику Српску нису добродошли зато што троше и да их због тога Српска благонаклоно предаје ФБиХ.

Додик је подсетио да је пре шест месеци постојао озбиљан проблем када су мигранти нападали људе у Српској и пљачкали њихове куће.

"Донели смо одлуку према којој свака евиденција мигранта на територији Српске значи ангажман полиције и његово пребацивање уколико жели у Сарајево или Унско-сански кантон", навео је Додик.

Он је поновио да на простору Републике Српске неће бити сабирних центара и да ће Српска наставити са том политиком.

"Ако они нама врате пет аутобуса, наравно могу доћи до ентитетске линије. Нек шетају, ми ћемо их спречити и ствари говоре да ће се они окренути назад, тако да само џаба троше гориво за аутобусе", рекао је Додик.

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести