Додик о хапшењу Мехмедагића: Представа за јавност

БАЊАЛУКА: Српски члан Председништва БиХ и лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик, оценио је да је "клацкалица" око директора Обавештајно-безбедносне агенције БиХ Османа Мехмедагића "забава бошњачких политичких и полицијских кругова" и нагласио да у томе нико из Републике Српске, бар не из странке коју води, не жели да учествује.
dodik1
Фото: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Додик је за Срну рекао да су одавно изнете пред јавност озбиљне сумње да је Мехмедагић починио кривична дела, али да је Странка демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића и поред тога инсистирала да Мехмедагић добије нов мандат, преноси РТРС.

Да је било ко из Републике Српске могао или желео да утиче на процес у предмету ''Османагић'', како се подло сугерише из Сарајева, треба да објасни како то да је муслиман тужилац, да га приводи муслиманска полиција и ко озбиљно може да прихвати да неко из Републике Српске има утицај на њих. Овако имамо представу за јавност која це завршити као и све сличне пре ње. У тој представи нећу и не желим да учествујем, поручио је Додик.

За Обавештајно-безбедносну агенцију БиХ је рекао да је одавно антисрпска организација усмерена против Републике Српске, Србије и српског народа у целини.

Нажалост, постоје и неки Срби у тој организацији који су на страни директора ОБА радећи против Републике Српске, Србије и Срба у целини на начин да су то допустили и подржавали такво деловање. Ово је још један доказ безнађа који се зове БиХ. Може се приметити да ниједан странац, а поготово Американци и Европљани ових дана не говоре о криминалу, корупцији и сличним, њима драгим, епитетима. За и мање упућеног доста, закључио је Додик.

Изетбеговић је раније изнео тврдњу да је хапшење Мехмедагића покушај његове компромитације с циљем да се уклони да би безбедносном службом БиХ овладале, како наводи, антидржавне политике које би од ОСА "направиле испоставу обавештајних агенција из суседства", апострофирајући притом посебно Србију.

Мехмедагић је јуче ухапшен, а након саслушања спроведен у притвор. Њему се на терет ставља фалсификована диплома и прање пара.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести