Додик: Република Српска подржава захтеве СПЦ у Црној Гори

БАЊАЛУКА: Република Српска подржава захтеве Српске православне цркве у Црној Гори, поручио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и оценио да је доношење спорног закона непотребан корак црногорске власти.
milorad dodik, EPA/VLADIMIR STOJKOVIC
Фото: EPA/VLADIMIR STOJKOVIC

Додик је у обраћању новинарима у Бањалуци, након разговора са једним од лидера опозиционог Демократског фронта у Црној Гори, Андријом Мандићем, истакао да тај закон представља неприхватљиво узурпирање права СПЦ, што су констатовали и представници других верских заједница у Црној Гори.

Додикје нагласио да ће Република Српска и српски народ наставити да подржавају захтеве СПЦ и верног народа у Црној Гори.

Српски члан Председништва БиХ закључио је да је неприхватљиво да се на било који начин узурпирају стечена права СПЦ.

"С тога морамо бити јединствени и заједно стати против било каквог отимања или скрнављења права српског народа и СПЦ не само у Црној Гори, већ било где а најважније је да сви ти проблеми буду решени мирним путем и дијалогом", поручио је Додик.

Мандић је, пренела је РТЦГ, захвалио српском члану Председништва БиХ што се није сагласио са друга два члана тог тела да председник Црне Горе Мило Ђукановић дође у Сарајево и искористи ту могућност да, како је навео, настави кампању против српског народа и СПЦ.

"Наш народ је у овим деловањима у Црној Гори показао снагу српске солидарности тако да стојимо заједно као један од Чикага до Аустралије", истакао је Мандић.

Изразио је и велику захвалност Додику због чињенице да је стао у одбрану СПЦ и српског народа, као што то редовно ради када је реч о Србима ма где год се они налазили.

"Поносни смо на чињеницу што сте један од лидера српског народа који то својим делима свакодневно потврђујете", навео је Мандић.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести