ДРАСТИЧНЕ МЕРЕ БЕЛЕ КУЋЕ Обустављена помоћ САД за Украјину!

ВАШИНГТОН: Помоћ САД за Украјину је обустављена, саопштила је Бела кућа, наводећи да се настављају преговори о пакету за безбедносне мере на граници.
11
Фото: Youtube Printscreen

"Помоћ коју смо пружали тренутно је обустављена", рекао је новинарима у четвртак портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби, пренео је Ројтерс.

Амерички Стејт департмент објавио је помоћ од 250 милиона долара за Украјину, 27. децембра, чиме је исцрпео преостала средства која су била одређена. Нацрт закона, у којем је и 61,4 милијарда долара помоћи за Украјину, блокрали су републиканци у Сенату раније у децембру јер није садржао стриктне мере о америчким границама и имиграционој политици.

Кирби је раније рекао да ће због кашњења између потписивања пакета финансирања и њихове стварне испоруке, Украјина и даље примати ставке додељене 27. децембра "наредних дана и седмица". Након тога, Кирби није сигуран да се ишта може урадити без одлуке Конгреса.

Независна америчка сенаторка Кирстен Синема рекла је 3. јануара да је Сенат "близу" договора о пограничним безбедносним мерама, који би отворио пут за одобравање помоћи Украјини. Међутим, поједини републикански посланици сумњају да ће нацрт проћи у Представничком дому и Сенату.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести