Државни тужилац одлучио - ипак истрага против Бабиша

ПРАГ:  Чешки државни тужилац одлучио је да се против премијера Андреја Бабиша настави истрага због наводне проневере субвенција Европске уније.
Češki milijarder Andrej Babiš Foto: AP
Фото: Андреј Бабиш Foto: AP

ПРАГ:  Чешки државни тужилац одлучио је да се против премијера Андреја Бабиша настави истрага због наводне проневере субвенција Европске уније.Овим је поништена ранија одлука да се одустане од истраге у вези овог случаја, пренео је Ројтерс.

Државни тужилац Павел Земан је рекао да у овом тренутку нема довољно доказа нити да се подигне нити да се одбаци оптужница, пренео је АП.Бабиш је био под истрагом да је илегално узео два милиона евра субвенција да би изградио конференцијски центар код Прага.Чешки премијер је више пута одбацио оптужбе, као и позиве да поднесе оставку због овог случаја.

Одвојено, у извештају Европске уније последњих дана закључује се да је Бабиш могао имати сукоб интереса због субвенција ЕУ које укључују његову бившу пословну империју, наводе локални медији.Европска комисија није објавила резултат своје истраге, јер поступак још није завршен.

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести