Филипини: Број жртава у паду авиона порастао на 50

МАНИЛА: Број жртава јучерашњег пада авиона Локид Ц-130 Херкулес филипинског војног ваздухопловства, порастао је на 50, саопштили су званичници.
filipini
Фото: Tanjug (Joint Task Force-Sulu via AP)

Транспортни војни авион је превозио 96 војника и цланова посаде на југ Филипина, у провинцију Сулу, где више година траје сукоб са исламским екстремистима, али током маневра слетања пилоти су промашили писту, летелица се потом срушила у шуму кокосових палми и експлодирала.

Представник филипинске војске, пуковник Едгар Аревало, потврдио је раније да војно-транспортни авион није био нападнут и истакао да су у фокусу надлежних спасилачка акција и истрага, пренео је раније Ројтерс.

У саопштењу филипинске војске се наводе изјаве очевидаца који тврде да су непосредно пре пада авион видели како војници искачу из летелице да би се спасли могуће експлозије.

На снимцима које су на Твитеру објавили АБС-ЦБН Њуз, види се како дим и пламен куљају из олупине авиона Локид Ц-130 Херкулес који су САД поклониле филипинској војсци.

Пре свог последњег, кобног лета истим авионом Локид Ц-130 Херкулес из Мануле у Кагајан де Оро је допутовао генерал Ромео Браунер Јуниор са супругом и троје деце да би од данас прузео дужност команданта војне области.

Према тврдњама надлежних у филипинској војсци, авион који се јуче срушио био је у "веома добром стању" и следио је све оперативне протоколе током лета, па ће истрага морати да пружи коначни одговор на питање шта је тачно изазвало несрећу авиона Локид Ц-130 Херкулес.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести