Фолксваген плаћа одштету у вредности од 830 милиона евра

БЕРЛИН: Удружење потрошача Немачке и компанија Фолксваген постигли су споразум и овај чувени произвођач ће морати због "прљавих дизел аутомобила" да купцима исплати штету у вредности од 830 милиона евра.
folksvagen
Фото: pixabay.com

То значи да ће преко 260.000 људи бити компензовано, а "пакети" ће износити од 1.350 евра до 6.858 евра, што је, како наводи удружење потрошача, око 15 процената од оригиналне цене.

Уколико купац није задовољан нагодбом, може да одбије ово и да оде на суд у сопственој режији, али је ово ипак било брзо и сигурно решење, преноси портал Б92.

Купци одлуку морају да донесу до 20. априла 2020. године, али у сваком моменту могу да контактирају свог адвоката и те трошкове ће покрити Фолксваген, али не у већем износу од 190 евра и то само уколико купац одлучи да прихвати нагодбу.

Пакет компензације односи се на становнике Немачке који су купили Фолксваген аутомобиле са дизел мотором најкасније 31. децембра 2015. године и они ће од Фолксвагена добити писмо у ком ће све бити објашњено, као и ПИН код којим ће добити посебне информације о пакету, на вебсајту компаније.

EUR/RSD 117.0698
Најновије вести