Градоначелник Бихаћа: Хрватска полиција упада у БиХ и враћа мигранте

БИХАЋ: Хрватска полиција с дугим цевима упада на територију БиХ, враћају и мигранте који нису били у БиХ, рекао је градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић, разочаран небригом Граничне полиције и Министарства безбедности БиХ за границу БиХ с Хрватском.
migranti
Фото: Tanjug (video)

Фазлић је рекао порталу Вијести.ба да припадници хрватске полиције без проблема улазе дубоко у територију државе БиХ, враћајући мигранте, чак и оне који уопште нису ни били у нашој земљи, већ су у Хрватску ушли из Србије или Словеније.

У три наврата лично сам присуствовао враћању миграната из Хрватске на територију државе БиХ, а два пута сам, заједно са пријатељима током лова, срео полицајце из Хрватске, наоружане дугим цевима, како мимо граничног прелаза воде мигранте и враћају их у Бихаћ, наводи Фазлић.

Једног од тих полицајаца и лично је упознао и упозорио да то што он и његове колеге раде није уреду, упутивши га на оближњи гранични прелаз. Међутим, он је само слегнуо раменима и рекао да имају таква наређења, рекао је фазлић.

Министар хрватске полиције све то је назвао лажима и инсинуацијама, наводи Фазлић. и истиче да није редак случај ни да полиција из Хрватске у БиХ враћа чак и оне мигранте који у БиХ нису ни били.

Стручњак за безбедносна питања Неџад Ахатовић упозорио је да улазак хрватске полиције на територију БиХ без дозволе, осим представља повреду и нарушавање државног интегритета и државне границе.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести