Гринписов натпис на цркви: "Угрејте нам срца, а не планету"

ХЕЛСИНКИ: Организација за заштиту животне средине "Гринпис" поставила је данас на торњу лутеранске цркве Калио у Хелсинскију огроман транспарент о борби против климатских промена уочи почетка самита председника САД и Русије Доналда Трампа и Владимира Путина у финској престоници.
Grinpisov natpis na crkvi  u Helsinkiju Foto: Seppo Samuli, Lehtikuva via AP
Фото: Seppo Samuli, Lehtikuva via AP

На снимку финске државне телевизије YЛЕ види се да на транспаренту пише "Угрејте нам срца, а не планету".

YЛЕ јавља и да су се "Гринпис", на неколико места окупили и други активисти, па је тако група младих код парка Еспланада држала транспаренте на којима пише "Учини да Америка поново тргује!" (Make America Trade Again!) што је порука Трампу у односу на његов предизборни слоган "Учини Америку поново великом!" (Make America Great Again!)

На тргу Елиелина одржан је мањи протест организације за заштиту људских права "Амнести интернешенел" током којег су пролазницима дељени памфлети.

АП је јавио да су се ноћас у финској престоници окупиле и десетине Трампових присталица који су махали америчким заставама и због којих је постављен полицијски кордон близу хотела у којем су одсели председник САД и његова супруга Меланија. Део присталица био је из антиимиграционе странке Прави Финци, а са друге стране улице била је неколицина противника Трампове политике.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести