Хамнеи подржао већу цену бензина, демонстранте назвао "разбојницима"

ТЕХЕРАН:  Врховни вођа Ирана, ајатолах Али Хамнеи, подржао је данас одлуку владе те земље да повиси цену бензина за 50 одсто и назвао демонстранте "разбојницима" које су страни непријатељи гурнули у насиље.
ajatolah al hamnei, epa
Фото: Ajatolah Al Hamnei, foto: EPA (Khamenei official website / HNAD)

Он је у телевизијском обраћању рекао поводом протеста да је неколико особа убијено,а да је неколико места уништено.Његов коментар је уследио након што су власти укинуле интернет широм Ирана како би се угушили протести у неколико градова.

Хамнеи је именовао особе које су повезане с покојним шахом Резом Пахлавијем збаченим пре 40 година, као и са групом изгнаника Муџахедин-е-Халк, преноси АП."Банке не пале људи, већ разбојници", рекао је Хамнеи.

Говорећи о повећању цене бензина, који је у Ирану и даље најјефтинији на свету и који с новим поскупљењем кошта 13 центи по литру, односно 50 центи по галону, он је казао да га подржава.Учесницима протеста поручио је да буду свесни шта са собом носе насилне демонстрације.

"Такве илегалне акције неће решити ниједан проблем. Недостатак безбедности највећа је штета за сваку земљу и друштво. То је оно што се тражи", рекао је Хамнеи.Учесници протеста оставили су аутомобиле на аутопутевима, а током протеста у градовима учесници су изазивали пожаре, а забележено је и неколико оружаних сукоба.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести