Хаос у централном Мексику због обрачуна нарко-картела

ГВАДАЛАХАРА: Након војне акције усмерене на састанак босова мексичких нарко-картела, припаданици картела су кренули у међусобни обрачун, дивљање и паљење возила чиме су изазвали хаос у државама Халиско и Гванахуату, саопштиле су локалне власти.
m
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу се наводи да је један осумњичени криминалац ликвидиран, а неколико је ухапшено након пометње и хаоса у Халискоу и Гванахуатуу, двема државама Мексика у којима је насиље најизраженије.

Очигледно је био организован састанак две банде. Дошле су војне јединице, што је довело до сукоба и хапшења нарко босова присутних на састанку, рекао је председник Андрес Мануел Лопез Обрадор новинарима, не наводећи имена ухапшених, преноси портал Франс 24.

Возила су остављана у пламену да би блокирала саобраћајнице у Халиску, што је део тактике коју користе припадници моћног картела Нова генерација Халиско како би спречили хапшења својих чланова и долазак војног или полицијског појачања.

Ови инциденти су подстакли амерички конзулат у Гвадалахари да изда безбедносно упозорење америчким грађанима који бораве у тој области уз савет да потраже сигурно склониште.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести