И у Италији ново жариште по повратку тинејџера из Хрватске

ЂЕНОВА: Две 18-годишњакиње вратиле су се у италијански град Падову заражене корона вирусом после летовања у Хрватској, због чега ће 24 матураната из покрајине Венето бити у самоизолацији, пренели су данас италијански медији.
e
Фото: Pixabay.com

Они су матурску екскурзију провели на Пагу, а сви из одељења који су ишли на путовање мораће да се тестирају на вирус ковид-19, наводи Коријере дела сера.

"Последње лето забаве након средње школе и пре одласка на факултет или запослења завршава се на неочекиван начин", пише италијански лист.

Две девојке које су заражене вирусом отишле су заједно са вршњацима на излет на острво Паг у организацији агенције из Бреше, а у плану су били изласци у ноћне клубове, фестивали и друге врсте забавних активности.

Истовремено, немачки медији пренели су да су здравствене власти у Немачкој откриле ново жариште корона вируса у дистрикту Гетинген близу Штутгарта и такође је реч о матурантима који су се заразили док су били на одмору на Пагу.

Шеф завода за јавно здравство тог дистрикта Хајнц Пехлер рекао је да се корона вирус све чешће детектује код особа које се враћају са Балкана.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести