Иран лансирао ракете према Ираку и Сирији због безбедносних претњи

ТЕХЕРАН: Иран је данас саопштио да је лансирао балистичке ракете на циљеве у Ираку и Сирији у одбрану свог суверенитета и безбедности као и ради супротстављања тероризму.
1
Фото: Youtube Printscreen

Портпарол иранског Министарства спољних послова Насер Канани рекао је да Техеран поштује суверенитет и територијални интегритет других земаља, али да истовремено користи своје "легитимно и законско право да одврати претње националној безбедности (Ирана)".

"Након што је непријатељ направио грешку при гађању мета Исламске републике, Иран је узвратио својим високим обавештајним капацитетима у прецизној и циљаној акцији против починилаца", додао је Канани.

Иранска Револуционарна гарда саопштила је да је напала "шпијунски штаб" Израела у ирачком полуаутономном региону Курдистан касно у понедељак, поред извршених удара на Сирију против Исламске државе.

Ирак је осудио иранску "агресију" на Ербил која је довела до цивилних жртава у стамбеним подручјима, према саопштењу Министарства спољних послова те земље.

Ирачка влада ће предузети све законске мере, укључујући подношење жалбе Савету безбедности Уједињених нација, наводи се у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести