Истрага о руском мешању у изборе у САД сада је кривична

ВАШИНГТОН: Истрага америчког Министарства правде о руском мешању у америчке председничке изборе 2016. сада је кривична истрага, изјавила је особа упозната са том материјом.
bela kuca
Фото: pixabay.com

Особа, која је говорила за Ројтерс под условом да остане анонимна, одбила је да каже да ли је сазвана велика порота у вези са истрагом, о којој је први известио "Њујорк тајмс", пренео је Ројтерс.

Амерички државни тужилац Вилијем Бар покренуо је истрагу почетком године да би истражио жалбе председника Доналда Трумпа да се његова кампања нашла на мети америчке обавештајне службе и агенција за спроводење закона током избора 2016. године.

Демократе и неки бивши законодавни службеници наводе да Бар користи Министарство правде за неутемељене теорије завере које би могле да буду од користи републиканском председнику политички и поткопају истрагу о мешању Русије у америчке председничке изборе бившег специјалног тужиоца Роберта Малера.

Председавајући Правосудног одбора иначе демократа и обавештајни одбори навели су да је тај потез покренуо "нове значајне бриге" да је Бар претворио Министарство у "возило за политичку освету председника Трампа".

Ако се Министарство правде може користити као алат за политичку одмазду или за помоћ председнику у политичком наративу за следеће изборе, владавина закона претрпеће нову и непоправљиву штету, навели су у саопштењу касно синоћ конгресмени Џеролд Надлер и Адам Шиф.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести