Истраживање: Нећете умрети од ковида уколико сте вакцинисани

МИЛАНО: Мало је вероватно да ће људи који су вакцинисани против корона вируса умрети од те болести, осим уколико су веома стари и већ су били тешко болесни пре него што су се заразили вирусом, показало је једно истраживање у Италији које је објављено данас.
vakcinacija
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Студија Националног здравственог института (ИС С), показује да је просечна старост људи који су умрли упркос вакцинацији била 85 година, преноси Ројтерс.

Просечна старост умрлих од последице корона вируса међу онима који нису вакцинисани била је 78 година, са већ четири постојећа стања.

Случајеви особа са срчаним проблемима, деменцијом и раком били су већи у узорку умрлих међу вакцинисаним особама.

Анализа је спроведена од 1. фебруара до 5. октобра ове године и проучавала је медицинску документацију о 671 невакцинисаном смртном случају и 171 смртном случају, где су особе биле употпуности вакцинисане.

У посматраном периоду у Италији, како се наводи, било је 38.096 смртних случајева од последице корона вируса.

Међу њима је било 33.620 невакцинисаних особа, 2.130 особа је примило само једну дозу или су се заразили убрзо након вакцинације, а пре формирања антитела, а 1.440 је употпуности вакцинисано.

Раније овог месеца Италија је достигла свој циљ да употпуности вакцинише 80 одсто становништва старијег од 12 година, што је праг који је влада навела као значајан степен заштите од вируса.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести