ИТ: Министарство здравља упозорава на раст тренда заразе

РИМ: Италијанско министарство Здравља саопштило је да се наставља тренд раста броја особа заражених Ковидом19, те да је у последња 24 сата регистровано је 379 нових случајева заразе, 9 особа је преминуло, а тестирано је укупно 68.444 особе.
italija koronavirus
Фото: Pixabay.com

Највише нових случајева заразе регистровано је у покрајини Ломбардија и Венето, на северну зермље, а Министарство, преноси агенција Анса, упозорава да постоји стална тенденција ширења вируса и нових жаришта која су ограничена, али се не смеју подценити.

Такође се упозорава да су неки случајеви заразе регистровани “из увоза” из земаља где се у последње време бележи пораст ширења коронавируса, па Министарство здравље разматра могућност стављања у карантин људи који долазе из земаља са повечаним бројем заражених.

У саопштењу Министарства се истиче се и да је Европска Комисија закључила преговоре с фирмом “Санфи” о куповини 300 милиона вакцина протв Ковида19, а да ће када се потврди ефикаснист вакцине, Еу це за потребе свих земаља чланица набавити 300 милиона вакцина.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести