Из Русије 1.367 тона хуманитарне помоћи за ДНР и ЛНР

МОСКВА/ДОЊЕЦК: Русија је испоруцила 1.367 тона хуманитарне помоћи у Доњецку и Луганску Народну Републику укључујући и округе око Запорожја, Кијева, Харкова, Херсона и Чернигова, изјавио је начелник руског Центра за контролу националне одбране генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
r
Фото: Tanjug (shutterstock.com/ mmaroznaya, ilustracija)

Око 1.367 тона хуманитарног терета је испоруцено у Запарошки, Кијевски, Харковски, Херсонски и Черниговски округ, као и у Доњецку и Луганску Народну Републику, рекао је генерал Мизинцев, преноси ТАСС.

Начелник руског Командног центра за националну одбрану претходно је изјавио да руске оружане снаге поштују "режим тишине" за 10 хуманитарних коридора који је покренула Русија и три које је предложила Украјина и додао да су од почетка војне операције евакуисали више од 179.000 цивила.

Данас тачно у 10 часова по московском времену у складу са постигнутим договорима Оружане снаге Русије прогласиле су режим тишине на десет хуманитарних коридора, које је покренула Руска Федерација и додатна три на захтев украјинске стране, који се стриктно поштују, поручио је Мизинцев, преноси агенција ТАСС.

ДНР: Покушај евакуације људи из Маријупоља поново пропао

Портпарол Народне милиције самопроглашене Доњецке Народне Републике Едуард Басурин изјавио је раније данас да је покушај евакуације људи хуманитарним коридором из Маријупоља поново пропао.

Према његовим речима, Маријупољ је данас успело да напусти свега 28 цивила, међу којима је двоје деце, преноси Спутњик.

Навешћу последње цифре. До овог тренутка током дана успело је да изађе 28 људи, од којих су двоје деца. За увече имам информацију да ће изаћи око 150 људи, прецизнију информацију ћу моћи да наведем сутра, рекао је Басурин за телевизијски канал "Русија-1".

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести