Избеглице из Мјанмара изгубљене у Бенгалском заливу

ЛОНДОН:  Амнести интернешенал апелује да се хитно организује међународна потрага за око 1.000 избеглица народа Рохинџа из Мјанмара, који су изгубљени у водама Бенгалског залива и изложени удару супер циклона Амфан који се приближава том делу света, известио је лондонски Гардијан.
Evakuacija zbog ciklona u Bangladešu  Foto: AP Photo
Фото: AP Photo

Апел Амнести интернешенал упозорава међународну јавност да владе држава југоисточне Азије користе пандемију корона вируса као изговор да ускрате уточиште избеглицама које су, по свему судећи, већ месецима на пучини и животно угрожени јер се приближава олуја каква није виђена деценијама.

Сматра се да су на пучини Бенгалског залива рибарски бродићи са избеглицама које су побегле из нехуманих и безнедежних услова живота у избегличком капмпу Кокс Базар у Бангладешу где се милион Рохинџи склонило бежећи од терора у Мјанмару.

Локација избегличких рибарских бродића није позната, али се процењује би могли бити недалеко од обала индонежанске провинције Аће, па Амнести интернешенал апелује на владу Бангладеша и друге у региону да учине све што је потребно да спасу животе тим људима.

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести