Каталонија: Апел да се остане у кућама

Влада Каталоније позвала је данас становнике Барселоне да не излазе из станова и кућа, ако то није неопходно, и да се не окупљају у групама већим од десет људи да би се зауставило неочекивано ширење корона вируса у популацији.
katalonija, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP

Становницима другог највећег града у Шпанији препоручено је и да за викенд не одлазе у своје викендице или у куће које имају у селима, да се вирус не би преносио и у области у којима епидемија тренутно мирује.

Позив је уследио након што је у Каталонији у претходна 24 сата регистровано чак 1.111 нових случајева корона вируса, преноси Политико.

Влада је саопштила да за сада неће уводити забрану изласка из кућа и станова, јер се нада да ће људи озбиљно схватити апел, како бисе избегло увођење карантина.

Питање је, међутим, да ли би таква мера могла да се спроведе, јер је пре четири дана одлуком суда стављена ван снаге одлука каталонске владе о увођењу карантина у гладу Љеиди и још седам мањих места у региону Сегрија, уз образложење да такву меру мора да донесе или потврди Влада Шпаније.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести