Кијев искључио струју Луганску

МОСКВА: Министарство енергетике Русије одлучило је да снабде струјом самопрокламовану Народну републику Луганск (ЛПР) након што је званични Кијев укинуо снабдевање струјом за ту територију, изјавио је неоменовани извор, а преноси Тас с.
Moskva / pixabay.com
Фото: pixabay.com

Украјинско министарство енергетике, индустрија угља као и државна компанија "Енергоринок" донели су синоћ одлуку да престану са снабдевањем Луганска струјом, рекао је неименовани извор.

"Такви кораци које су предузеле украјинске власти могле би да доведу до хуманитарне катастрофе. Због тога је руско министарство енергетике донело одлуку да спроведе струју у циљу пружања хуманитарне помоћи људима у Луганску", рекао је за Тас с информисани извор.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да је одлука украјинске владе да прекине са снабдевањем струјом покрајине Луганск довела до одбацивања те територије.

"То је још један корак Украјине на путу ка одбацивању територије", рекао је Песков на конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

У међувремену руско министарство енергетике одбило је да коментарише било шта о снабдевању ове територије струјом.

Како АФП наводи, руски званичник рекао је раније да ће Москва да се укључи и снабде регион који је под контролом проруских снага струјом.

Министарство енергетике ЛПР саопштило је да тренутно снабдева струјом све грађане користећи сопствене капацитете.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести