Кнежевић: Време да влада каже истину о НАТО агресији на СРЈ

ПОДГОРИЦА: На данашњи дан пре 22 година НАТО снаге извршиле су агресију на тадашњу СР Југославију, у чијем саству је била Црна Гора, а један од лидера ДФ-а, дела владајуће коалиције, Милан Кнежевић, каже да се нада да ће нова влада прекинути праксу ћутања о свим, па и о овој болној теми и да ће се коначно чути истина о том догађају.
Milan knezevic YT
Фото: Youtube Printscreen

„Ми уважамо геополитичку чињеницу да је наша држава постала чланица НАТО-а, али смо свесни чињенице да се то десило у Скупштини без референдума посебно имајући у виду да нас је НАТО бомбардовао 24. марта 1999. године. То бомбардовање трајало је пуних 78 дана а прве жртве тог бомбардовања биле су у Црној Гори. Процентуално и по броју жртава и по уништеној инфраструктури Црна Гора је више страдала него Србија“, каже Кнежевић за подгорички портал ИН4С.

Истиче да је карактеристика претходног црногорског режима ћутање о томе шта се дешавало за време НАТО агресије.

„Никада се није повела ниједна озбиљна дебата нити јавна расправа са представницима НАТО-а и са члановима породица жртава и противницима учлањења Црне Горе у НАТО“, рекао је Кнежевић који је председник Демократске народне партије, чланице ДФ-а.

Кнежевић очекује да ће нова влада Здравка Кривокапића показати довољно сензибилитета и државне мудрости да отвори расправу на ову тему и на све болне теме како би се, каже, суочили са недавном прошлошћу која нас и даље дели.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести