Книнска краљица изгубила трон

На протеклом првом кругу локалних избора у Хрватској, ХДЗ је после више година изгубио Книн. Ипак, то тек треба да буде потврђено у другом кругу.
knin printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Досадашња градоначелница Книна Јосипа Римац, како је хрватски медији из милоште зову „книнска краљица“ освојила 39,42 одсто гласова, док је њен директни противник, независни кандидат Марко Јелић узео 48,66 одсто гласова, те замало осовојио власт већ у првом кругу.

Римац, како јавља Слободна далмација, ипак не губи наду и каже да је спремна за други круг.

„Идемо у други круг. ХДЗ је спреман. Сигурни смо да ћемо оно што нам недостаје за победу надокнадити активностима на терену. Велики одазив бирача у Книну показује да је заинтересираност грађана за заједницу велика, а на нама је да управо својим програмом придобијемо њихово поверење“, рекла је Јосипа Римац дан послије првог круга локалних избора, а преноси Шибеник.ин.

ХДЗ је у книнском Градском већу добио осам од 17 мандата, листа групе бирача с носиоцем Марком Јелићем пет, СДП један, СДСС један и МОСТ један, а на новинарско питање на кога рачунају за остваривање већине, Римац није хтела дати одговор.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести