Косовски Албанци демонстрирали у Бечу

Испред споменика палим руским борцима у Бечу данас после подне су косовски Албанци одржали демонстрације подршке Рамушу Харадинају, који је ухапшен у Француској.

Око 300 Албанаца учествовало је на протесту који је пријавио Сали Толај, представник Алијансе за будућност Косова, чији је лидер Харадинај.

Након сат времена узвикивања парола против Србије и позива да се ослободи Харадинај, представници окупљених предали су петицију Амбасади Француске, од које захтевају да се Харадинај пусти на слободу.

Током демонстрација аустријска полиција је посебно обезбеђивала зграду у којој се налази Амбасада Србије у Бечу, а која се налази недалеко од места окупљања косовских Албанаца.
 

Протести на Косову због хапшења Рамуша Харадинаја

У више градова на Косову данас су организовани протести због хапшења лидера Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја у Француској, на основу потернице Србије, преноси радио Слободна Европа.

Како се наводи, демонстранти у Призрену, Урошевцу, Гњилану, Пећи, Ðаковици и Митровици захтевају његово ослобађање и критикују власт због дијалога са Београдом, а носе пароле "криминалце тражите у Србији", као и америчке и заставе Косова.Протесте је организовала Алијанса за будућност Косова под мотом "Харадинај је Косово".

У Призрену је прозвана косовска влада јер не реагује због "фигуре као што је Харадинај", а на протесту у Пећи речено је да је актуелна политичка гарнитура угрозила "косовске борце".На протестиу у Гњилану затражено је да се прекине дијалог са Београдом, што није подржала косовска скупштина у уторак увече.

(Танјуг)

 

EUR/RSD 119.1889
Најновије вести