Котор под водом, затворене улице у Тивту, касне авиони

ТИВАТ: Обилне падавине које су данас погодиле Црну Гору, довеле су до плављења општина Тиват и Котор.
nevreme
Фото: Youtube Printscreen

Поплављен је пут испред старог града у Котору, а због пораста нивоа воде затворене су две улице у Калимању и шеталиште у Доњој Ластви у Тивту, јавља ЦдМ.

Велики број пловила је угрожен у лучици Калимањ, саопштила је Општина Тиват.

"Општински тим за ванредне ситуације одлучио је да у овим улицама, уз асистенцију Комуналне полиције и Службе заштите и спашавања Тиват (СЗС), до даљњег саобраћај буде обустављен а упућен је апел власницима пловила у лучици Калимањ да се хитно упуте у лучицу како би започели испумпавање воде, јер је велики број пловила већ угрожен. Грађани се већ одазивају апелу и у лучици је у току испумпавање воде из пловила", казали су из тиватске општине.

Према речима командира СЗС Зорана Барбића, у случају потребе припремљене су вреће са песком за приобални део уколико пораст плимног таласа буде значајније настављен.

"Припадници СЗС, уз асистенцију других надлежних служби и предузећа, обилазе локације којима пријети угрожавање од пораста нивоа мора. Путни правац которски кружни ток – Радовићи Луштица је проходан за саобраћај и под мерама је надзора", наводи се у саопштењу.

У централним и јужним пределима Црне Горе данас је на снази црвени метеоаларм, па је ово подручје под снажним утицајем циклонске активности која је условила јако нестабилне временске прилике, интензивну кишу и јак јужни ветар.

Због невремена касне и летови Монтенегро ерлајнса.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести