Кривокапић: Поднети пријаве против посланика за одавање тајни

ПОДГОРИЦА: Црногорски премијер Здравко Кривокапић позвао је данас тужилаштво да поднесе кривичну пријаву против посланика који су скупштинском Одбору за безбедност јавности доставили тајне податке, истичући да су ти посланици "недостојни функције".
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Он је оценио да су поједини посланици у Одбору "неправедно и непрофесионално" оптужили директора Агенције за националну безбедност (АНБ) Дејана Вукшића за одавање тајних података тајној служби једне државе чланице НАТО-а, преносе Вијести.

"Одређени посланици су истрчали испред руде да би оптужили Вукшића да се на том документу налазе подаци који представљају податке добијене од НАТО чланица. То није тачно. Тај податак је интерни податак АНБ-а и достављен је посланицима", казао је Кривокапић.

Кривокапић је навео да ће Вукшић, према његовим информацијама, покренути интерни поступак како би се утврдило како је документ дошао до Одбора.

Посланик СДП-а и члан скупштинског Одбора за безбедност Рашко Коњевић оптужио је протекле недеље в.д. директора АНБ Дејана Вукшића да је одао обавештајне податке тајној служби једне државе чланице НАТО-а.

Вукшић је наводно одао тајне подаке о лажном америцком дипломати Стевану Симијановићу, који је био предмет контролнг саслушања потпредседника владе Дритана Абазовића.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести