Кривокапић: Предложени концепт мањинске владе је превара

ПОДГОРИЦА: Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је данас да је веома изненађен концептом за формирање мањинске владе, коју је предложила коалиција Црно на бијело, предвођена потпредседником актуелне извршне власти Дритан Абазовић и поручио да је то превара.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

"Мањинска влада је превара", поручио је Кривокапић на конференцији за новинаре и додао да је она резултат односа појединих политицкцих лидера који мисле да, како је рекао, читав свет зависи од њих.

Формирање мањинске владе јуче је предложила коалиција Црно на бијело Дритана Абазовића и истакао да би та влада била без Демократског фронта и Демократске партије социјалиста, с тим да, како је казао, би желео да те две политичке опцие подрже овај концепт.

"Јучерашње предсављање концепта мањинске владе за мене је веико изненађење, као што сам раније рекао 30. августа 2020. режим је пао, а сада вам кажем да је мањинска влада превара", рекао је Кривокапић.

Упитао је како је могуће, да неко након избора августа 2020. јуче може да каже или да му, како је рекао, падне на памет да, иако су његови ставови до скоро били другачији, предлаже мањинску владу која ће бирати врховног државног тужиоца.

Живимо ли ми, упитао је премијер, у земљи парадокса.

Упитао је и зашто се то дешава баш сада и истакао да ће све маске да падну до 1. марта.

"Црна Гора је у неприлици због искључиво политичких лидера који не желе да сносе одговорности и они исти не дозвољавају да они који имају знања, способност и образоање да дођу на власт", рекао је Кривокапић.

Рекао је и да га последњих дана интензивно зову из Социјалистичке народне партије, која је у коалицији која тражи мањинску владу, и да су му рејкли да најмање два њихова посланика неће подржати ову, како је рекао, превару.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести