Лајен: Дезинформације о Ковид-19 могу коштати живота

БРИСЕЛ: Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен упозорила је данас на све већи број лажних вести које о круже о зарази Ковид-19.
Ursula fon der Lajen/Fonet
Фото: Dnevnik.rs

Она је упозорила да цена дезинформација у овом случају могу бити животи грађана. ”Да ли бели лук или витамин Ц могу излечити корона вирус? Не. Да ли вирус зарази само старе? Не”, навела је Фон дер Лајенова у у видео поруци, указавши на постојање све већег броја дезинформација о корона вирус, поготово на интернету.

Она је оценила да је то последица тренутне неизвесности, анксиозности и вести које се брзо мењају о пандемији.

То мора да престане. Радимо са интернет платформама на јачем супротстављању дезинформацијама о корона вирусу. Оне су ту да омогуће приступ званичним изворима и уклоне штетни садржај и лаже огласе, каже Фон дер Лајенова.

Она је нагласила да ЕУ надзире кораке које предузиимају интернет платформе и позвала их да проверавају инфомације које се појављују у оквиру њиховог садржаја и додала да се на сајту Европске комисије о одговору на корона вирус могу наћи информације и чињенице о неким од прича које круже интернетом.

Верујте својим здравственим властима, Светској здравственој организацији, угледним медијима који своје извешатавање увек заснивају на тачним информацијама. Они који шире дезинформације вам могу наштетити и коштати живота, закључила је Урсула фон дер Лајен.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести