Лавров: САД дипломатским каналима пренеле да не желе директан сукоб с Русијом

МОСКВА: Сједињене Америчке Државе су дипломатским каналима пренеле да не желе и да се неће директно сукобљавати са Русијом, као и да неће слати војне стручњаке у Украјину у вези са испоруком ПВО система ''Патриот'', рекао је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
moskva pixabay
Фото: pixabay.com

"Упитали смо Американце дипломатским каналима, које наша амбасада у САД још увек одржава, да ли одлука да се системи Патриот пошаљу у Украјину значи да ће тамо бити и амерички стручњаци, с обзиром на сложеност рада ових система. Опширно нам је објашњено да то није планирано посебно због тога што Американци не желе и неће директно да се сукобе са Русијом", рекао је Лавров за TASS.

On је додао да ће системи ''Патриот'' бити распоређени у року од неколико месеци, али тек након што се украјински војници упознају са овом технологијом..

Претходно је руски председник Владимир Путин поручио да ће Русија уништи системе ''Патриот'' ако их Вашингтон буде испоручио Кијеву.

Он је приметио да је "Патриот'' сличан руском ПВО систему С-300 и истакао да ће руске снаге пронаћи ефикасан "противотров" за то оружје.

              

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести