Лукашенко: Власти промениле тактику према демонстрантима

МИНСК: Председник Белорусије Александар Лукашенко објавио је данас да су националне власти промениле тактику у вези са људима који учествују у Минску на скуповима против званичних резултата председничких избора који су одржани 9. августа.
lukasenko
Фото: Tanjug/AP, Sergei Grits

"Лоше је што лутају Минском, лоше је што се понашају дрско. Међутим, променили смо тактику", рекао је Лукашенко, пренела је БелТА.

"Мирно ћемо пронаћи сваког од њих. Савремене технологије то омогућавају, а ми то радимо. Свако ће одговарати за своја дела. Не претим. Ми радимо у том правцу. И то даје одређени ефекат", истакао је председник Белорусије, пренео је Ројтерс.

Лукашенко је, такође, подвукао да су протести утицали на мишљења људи, који су схватили шта могу да изгубе.Становници Минска у медијима наводе да је немогуће заспати или извести децу напоље и да су уплашени, рекао је он.

"Другим речима, људи су видели шта могу да изгубе и упоредили су мирни Минск са Минским који бруји чак и недељом", закључио је Лукашенко.

Лукашенко: Како одлучи народ, ако хоће у НАТО идемо у НАТО

МИНСК: Све важне ствари у Белорусији биће решене уз уважавање мишљења народа, изјавио је данас белоруски председник Александар Лукашенко.

"Све док сам ја председник, одлучиваће само Белоруси, не председник сам, не шеф администрације. Највиши званичници, посланици неће доносити одлуке сами", рекао је Лукашенко, преноси ТАСС.Он је подвукао да ће прихватити сваку одлуку народа.

"Ако људи сутра одлуче да се придруже НАТО-у, северноатлантском блоку, како предлажу ови демонстранти - онда ћемо ући у НАТО", рекао је Лукашенко, пренела је агенција БелТА.

"Ако људи одлуче да нашу земљу исеку на комаде и поклоне је, онда ће бити исечена", рекао је председник."Али ако одлуче да ћемо живети у мирној, тихој, културној земљи, онда ћемо живети у таквој земљи", рекао је председник.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести