Мадрид: Ограничава се кретање људи због пораста новооболелих

МАДРИД: Регионална влада у Мадриду објавила је данас нове рестриктивне мере чији је циљ сузбијање пораста броја оболелих од корона вируса у тој области.
korona vakcina lekovi lek pixabay
Фото: pixabay.com

Како преноси Паис, наредбе владе ступиће на снагу у понедељак.

Нове рестрикције подразумевају ограничења кретања, која утичу на људе у 37 основних здравствених подручја, од којих се 26 налази у шест округа града Мадрида, а остали у другим општинама у региону Мадрида.

Регионална лидерка Исабел Дијас Ајусо рекла је да ће у тој области, укључујући и у граду Мадриду, бити ограничено кретање између и унутар подручја која су тешко погођена новим таласом корона вируса, који би могао да угрози више од 850.000 људи, додаје Ројтерс.

Она је навела да ће бити ограничен приступ парковима и јавним местима, а окупљања на шест особа, али да људе ко неће спречавати да иду на посао.

"Морамо да избегнемо карантин, морамо да избегнемо економску катастрофу", рекла је Дијас Ајусова на конференцији за новинаре.

АП је пренео и да је низ зелених шатора са ознаком Црвеног крста постављен у башти војне болнице у Мадриду, али да су они за сада празни.

Како наводи, болница "Гомес Ула" припрема се у случају да одељења за хитан пријем поново буду пренатрпана.

У Шпанији је у четвртак забележено више од 11.000 нових случајева корона вируса, док су 162 особе преминуле.

Укупно је до сада од корона вируса оболело више од 625.000 људи, а најмање 30.400 је преминуло, показују подаци Министарства здравља.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести